Biografi

På en färjekaj i en hamn står en tjej och en kille och tuggar på taxfreelakrits.
De är båda tysta. Resan är över nu och ingenting har hänt. Båten släcks ned, hytterna städas.
Tjejen har handen i fickan och försöker se oberörd ut. Hon vet att vad han än frågar kommer hon svara nej.
Men under ytan känner hon hur hjärtat rusar.

Den beskrivna bilden är hämtad från låten Jag lovar på Veronia Maggios fjärde album – Handen i fickan fast jag bryr mig.
Det är en bild Veronica Maggio själv känner igen sig i – tjejen som döljer ett mjukare och osäkert inre bakom en hård fasad.
Det är också en bild som fungerar som en metafor för hela den nya skivan.
Veronica visste tämligen omgående åt vilket håll hon ville gå efter succén med Satan i gatan.
Albumet hade inte bara grundmurat henne som en av Sveriges största artister, det hade också fört henne allt närmare ett eget utryck. Ett utryck hon ville fortsätta att förfina.
Textmässigt handlade det om att förvalta det hon alltid haft – kontrasterna, tristessen, de dåliga besluten kontra det bultande hjärtat. Men också om att våga gå i en ny riktning.
Det märktes redan på den första låten hon skrev, Låtsas som det regnar. Veronica ville våga vara vacker, ärlig och poetisk, utan att gömma sig bakom humor, ironi eller allmängiltighet. Hon ville våga blotta en mjukare insida.
Musikaliskt sökte hon raka motsatsen.
Grunden skulle fortfarande ligga i välproducerad pop men ytan skulle kännas hårdare, slarvigare och mer spontan.
Visionen ledde henne till artisten och producenten Salem al Fakir. Att samarbetet klaffade var uppenbart. Redan första dagen duon träffades skrevs singeln Sergelstorg. En annan låt som växte fram på nolltid var Dallas. Så fort Salem al Fakir presenterat en instrumental skiss började Veronica nynna melodin, samtidigt kavlades texten ut som den ofta gör för henne – som ett inre bildspel av lösryckta scener och sekvenser.
När en ytterligare låt, Hela huset, började ta form väcktes frågan om att göra en duett med Håkan Hellström. Efter att Veronica samlat mod och skickat ett mejl med en förfrågan kom ett jakande svar efter bara några sekunder.
Halvvägs in i arbetet med albumet anslöt Vincent Pontare och Magnus ”Filthy” Lidehäll till produktionsarbetet. Med dem som en bidragande skapande duo vid sidan om Salem Al Fakir nådde Veronica exakt det hon ville förmedla med skivan.
En musikalisk version av tjejen med handen i fickan fast hon bryr sig.
Slarvig och hård på utsidan.
Ärlig och osäker under ytan.